FEDEK ve Akreditasyon Komisyonu Toplantısı

Bölümümüz FEDEK ve Akreditasyon Komisyonu 2024-2025 dönemi akreditasyon başvurusu için çalışmalara başladı. Doç. Dr. Seyfullah GÖKOĞLU başkanlığındaki komisyon toplantısına Doç. Dr. Fatma Gizem KARAOĞLAN YILMAZ ve Arş. Gör. Dr. Şeyma ÇAĞLAR ÖZHAN katıldılar.

Toplantıda, 2022-2023 Akademik yılı Bahar döneminde ilk mezunlarını veren Bölümümüzün Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edilmesi amacıyla yapılacak çalışmalar için komisyon üyelerine bilgilendirme yapıldı. Akreditasyon başvurusu için hazırlanması gereken evraklar tanıtıldı. 2023-2024 dönemi başvurularının 01-31 Ocak 2023 tarihleri arasında sona erdiği hatırlatılarak ilgili tarihlerde bölümümüzün henüz mezun vermemesi nedeniyle bir sonraki başvuru dönemi olan 2024-2025 dönemi için başvuru yapılabileceği bilgisi paylaşıldı.

Toplantı sonucunda akreditasyon başvurusunun tüm bölüm öğretim elemanlarının katkılarıyla yürütülmesi gereken bir süreç olduğu hakkında görüş birliğine varıldı. Bu doğrultuda en yakın zamanda bölüm başkanı Doç. Dr. Ramazan YILMAZ’ın başkanlığında bir Bölüm Kurulu toplantısı yapılarak bölümümüz öğretim elemanlarının akreditasyon süreci hakkında bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.