6. Ar-Ge Proje Pazarı'nda TR Motor Genel Müdürü Sn. Prof. Dr. Osman Saim DİNÇ, BTBS bölümü öğrencileriyle buluştu.

TR Motor Genel Müdürü Sn. Prof. Dr. Osman Saim DİNÇ, BTBS Bölümü öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızla bir araya gelerek değerli bilgi ve deneyimlerini aktardı. Prof. Dr. Osman Saim Dinç “Bartın Üniversitesi, Bartın’da proje kültürünü tüm kesime yaygınlaştırmış. Değerli Rektörümüzün gayretleriyle bu kültürün minik öğrencilerden başlayarak lise, lisans ve genele yayarak herkese ulaştırıldığı için emeği geçenleri tebrik ederim” diye belirtti.

Dinç, Türk Savunma Sanayisinde yaptıkları çalışmalarla büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini belirterek “15 yıl önce yüzde 80 oranında dışa bağımlıydık, bugün ihtiyacımızın yüzde 80’inini kendimiz karşılıyoruz. Artık ‘Yapıyoruz, Kullanıyoruz, İhraç ediyoruz’. Dünya masasına oturup sözü dinlenen ülke olacağız. Parlak ve güçlü insan gücümüzle oluşturduğumuz ekosistemle bunu birlikte başaracağız. Gençler çok çalışacaksınız, kendinizi iyi yetiştireceksiniz, dünya nasıl nefes alıyor takip edeceksiniz” şeklinde konuştu.