image/svg+xml
image/svg+xml

Fen Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Fatma GÜLER EROĞLU "ODTÜ EN İYİ TEZ ÖDÜLÜ"nü kazandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından araştırmacıların tüm bilim alanlarındaki araştırma ve uygulama çalışmaları ile hizmetlerini değerlendirmek ve yetkinliklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak amacı ile verilen "Lisansüstü Tez Ödülleri" kapsamında 7 binden fazla lisansüstü çalışma arasından 14'ü doktora, 15'i yüksek lisans tezi ile toplam 29 öğrenci ödül almaya hak kazandı.
Üniversitemiz Fen Fakültesi Matematik Bölümü Arş. Gör. Dr. Fatma Güler Eroğlu da “Çoklu Fizik Problemleri için Mertebe Düşüren Modellemeler” başlıklı doktora tezi ile “Bilimsel Gelişmeye Katkı Ödülleri” kategorisinde “ODTÜ Yılın Tezi” ödülüne layık görüldü.
Tez çalışmasının mühendislik alanında büyük önem taşıdığını belirten Dr. Eroglu, “Tezimde Navier-Stokes ve Darcy Brinkman denklemlerinin sonlu eleman çözümünü temsil eden veri kümesinden Uygun dik ayrıştırma (POD) metodu ile en çok kinetik enerjiye sahip yapılar elde edildi. Sistem bu yapılar yardımıyla modellenerek, sistemin karmaşıklığı ve maliyeti azaltıldı. Daha sonra küçük salınımları ortadan kaldırarak sayısal kararlılığı arttırmak için projeksiyon tabanlı varyasyonel çoklu ölçek (VMS) yöntemi kullanıldı. Çözümlerin matematiksel kararlılık analizleri de literatürde ilk defa yapıldı. Bartın Üniversitesi adına bu ödülü kazanmak çok gurur verici” diye konuştu.


Ödül ilgili ayrıntılı bilgiye 2018-2019 Yılı Tez Ödülleri ve Basında ODTÜ adreslerinden ulaşılabilir.