image/svg+xml
image/svg+xml

BTBS Bölümü öğrencileri yüzde 100 yerli elektrikli otomobilleriyle 2 ödül aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri tarafından yüzde 100 yerli olarak üretilen Simurg V2 isimli elektrikli otomobil, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarından 2 ödül aldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri yeni bir başarıya daha imza attı. Kocaeli’de gerçekleştirilen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katılan bölümümüz 2. sınıf öğrencilerinden Emre Demirkol ve Fatih Eren'in tasarladığı; yazılım ve elektroniği kendilerine ait olan dijital kadran, multimedya sistemi ve elektronik haberleşme sistemi özellikleriyle ön plana çıkan Simurg V2 isimli otomobilleriyle dinamik sürüş testi ve teknik kontrolleri başarıyla tamamlayarak 2 ödül aldı. Yüzde 100 yerli imkânlarla üretilen elektrikli otomobile “Teknik Tasarım Ödülü” ile “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü” takdim edildi. Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerine ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal verirken, Simurg V2’nin en verimli araçlar içerisinde olduğu da açıklandı.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü olarak geleceğe yön vermeye ve birlikte başarmaya devam edeceğiz.